BUDO SAVEZ SRBIJE BUDO ASSOCIATION OF SERBIA Dimitrija Parlića 7   tel:063/422-255
AI KI DO
 Glavni Meni
 AIKIDO KLUB "HEISEI"
 Aikido Klubovi
 Kapap Klubovi
 Seminari
 Multimedija
O klubu    Galerija    Tekstovi    Gde se nalazimo

Aikido Klub Heisei

Aikido je japanska borilačka veština prvenstveno odbrambenog karaktera nastala tridesetih godina dvadesetog veka. Osnovao ga je Morihej Uešiba sabiranjem svojih iskustava iz daito-rju aikijutsu i rada sa štapom i mačem. Aikido objedinjuje veliki broj tehnika koje koriste principe energije i pokreta kako bi se napad preusmerio i neutralizovao. Na svom najvišem nivou aikido se može koristiti u samoodbrani bez nanošenja ozbiljnijih povreda napadaču. Smatra se jednom od najtežih borilačkih veština i, po obimu tehnika, najširih.
 
Pored telesnih tehnika aikido obuhvata i rad sa tradicionalnim japanskim oružjem - štapom, mačem i nožem (obično drvenim u svrhu treninga). Veštine stečene u praksi sa oružjem su neprocenjive u telesnim tehnikama. Mnogi pokreti proistekli iz umetnosti mača prevedeni su u aikido samodbranu bez oružja. Većina tehnika može se izvesti na isti način i sa oružjem i bez njega.
 
Iako je aikido relativno mlada borilačka veština, njeni koreni sežu 800 godina unazad tokom kojih su tehnike korišćene i razvijane na bojnom polju i u ekstremno neprijateljskim uslovima. Danas je aikido sastavni deo vojne i policijske obuke širom sveta. S obzirom da tehnike ne zahtevaju veliku fizičku snagu ovom veštinom se mogu podjednako baviti i žene i muškarci najrazličitijih uzrasta.

Treneri


Komazec Goran
U klubu rade dva trenera:
  • Komazec Goran, glavni instruktor Budo Saveza Srbije, član komisije za dodelu internacionalnih aikido zvanja, generalni sekretar Budo Saveza Srbije, internacionalni aikido majstor 5. dan Aikikai-a
     
  • Komazec Dragan, instruktor Budo Saveza Srbije, internacionalni aikido majstor 4. dan Aikikai-a

Komazec Dragan
 

Treninzi

Dan Vreme Mesto
Utorak 18:30 do 19:30 Sportska sala "Flavium", Deli Radivoja 7, Beograd
Četvrtak 18:30 do 19:30 Sportska sala "Flavium", Deli Radivoja 7, Beograd
Subota 17:15 do 18:15 Sportska sala "Flavium", Deli Radivoja 7, Beograd
 
Upis članova vrši se tokom cele godine u terminima održavanja treninga.

Kontakt

Dragan Komazec, 4. DAN aikikai Hombu Dodjo Tokio
tel: 064/1819-476
Email: aikidoheisei@gmail.com